Український ресторан "Хутір Водограй", відкритий восени 2006 року - новий проект асоціації "Ост-Вест". На сьогоднішній день в неї входять ресторани "Швабський будиночок", "Дворянське гніздо", "Кавказ-бар", "Східний експрес", "Кавказ", "Санкт-Петербург". Дійсно, в місті явно немає надлишку українських ресторанів, на відміну від, наприклад, японських. Суші - сушами, а сало - то українське їмо!
Ресторан розмістився на 3-х рівнях, об'єднаних дерев'яними сходами і величезним дубом, який «росте» з гардеробу і спрямовує свої гілки до стелі верхнього поверху. Інтер'єр виконаний у стилі багатого хутора. Стіни-мазанки прикрашені барвистими настінними розписами. Сходи, балки під стелею, всі меблі - зроблені з натурального дерева. В одному з 5 залів стоїть велика дров'яна піч і мангал. Рушники зі скринь, старі мідні сковорідки, глиняні глечики, що висить на дубі люлька, посуд на столі - все тут просякнуте національним колоритом. «Обережно, шановні панове!» - Раз у раз чується від офіціантів - гарних хлопців і дівчат у національних костюмах. Після чого і зовсім можна забути про те, що знаходишся в Північній столиці. Для когось це рідна хата, а для кого-то гостинний будинок.
У різноманітному меню представлені страви знайомі з дитинства: котлети по-київськи, вареники - з вишнею, сиром, картоплею з грибами, картопляні деруни зі сметаною, пиріг з гречаних млинців з начинкою з печінки з цибулею та сметаною. Безумовні хіти - тарілка з салом трьох видів, український борщ зі шкварками, пампушками, чoсниковим соусом і домашньою сметаною, і домашня ковбаска. Подається вона на сковороді, з запеченими перцем, картоплею та печерицями. Прямо перед подачею її, шкворчащую, обливають соусом з чoсничком - чудовий аромат розповсюджується по всьому залу. Окрім національних українських страв у «Хуторі Водограй» пропонуються і такі страви, як смажена дорадо з соусом з в'ялених помідорів, каре ягняти зі свіжими овочами. Різноманітні морси і квас тут готують самі, так само, як хліб - кукурудзяний, з перцем, з салом, і пиріжки.
Люди приходять у «Хутір Водограй» не тільки поїсти, але і «погуляти». Жива музика тут щодня з 19 годин. Фольклорні мелодії та народні пісні виконують колективи в супроводі баяна, скрипки, кобзи, бандури. Народ радісно затягує «Ти ж мене Підманула» і пускається в танок.
Залишаючи ресторан, можна перекинути «на ціпок» стопку горілки, хрустко закусивши яблуком. А офіціантки у віночках із стрічками чистою українською скажуть «До побачення!»